Rozen in de regen

Rozen in de regen

Terwijl de regen met bakken uit de lucht valt, kijk ik naar mijn rozen buiten. Ze hebben het moeilijk. Steeds dichter buigen ze met hun rozerode blaadjes richting de grond. Ik heb ze niet vastgezet. Vergeten. En nu krijgen ze het flink voor hun kiezen. Ze kunnen het water goed gebruiken. Dat wel. Want in tegenstelling tot andere delen van het land heeft het hier nauwelijks geregend de afgelopen tijd.  Nu spoelt het ook hier. Onophoudelijk.

De druppels vallen hard en groot. Laten kratertjes achter in de grond. Kleine meertjes. De rozen hebben moeite om zich staande te houden. Door de kracht van het water buigen ze. Nog dieper. Totdat ze bijna op de grond hangen. Blubber op hun zachte blaadjes. Ze doen broos aan. Ondanks hun stevige stelen met dikke doornen.

Maar ondertussen laten mijn rozen in de regen zich niet kennen. In al hun kwetsbaarheid zijn ze onzichtbaar hard aan het werk. Ze nemen het vocht op en zuigen zich vol energie. Om morgen als de zon weer schijnt in vol ornaat verder te groeien en te bloeien.

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s