Goed

Goed

Het gesprek was goed. Het gevoel was goed. En na een sollicitatiegesprek van drie kwartier liep ik als een blij mens naar buiten. Tevreden over mijn presentatie en de manier waarop ik had laten zien wie ik ben en wat ik doe. Wel had ik het voorgevoel dat ik het wel eens niet zou kunnen worden.

En dat voorgevoel klopte.

’s Middags werd ik gebeld met de mededeling: ‘Ik heb geen goed nieuws voor je. Je bent het niet geworden.’ De reden was het aantal uren dat ik beschikbaar ben. Doordat een collega hoogstwaarschijnlijk op zeer korte termijn zou uitvallen hadden ze snel iemand nodig voor 32 uur in plaats van 24. En 24 uur is wel mijn max. Dan hou ik ook nog tijd over voor mijn kind en andere leuke opdrachten waar ik mee bezig ben.

Na deze boodschap kwam het mooie.

Ik kreeg te horen dat ze na het gesprek allemaal vonden dat ik goed in het team en binnen de organisatie paste. Ze zagen me allemaal vrijwel meteen als hun nieuwe collega. De meest kritische man in de sollicitatiecommissie had zelfs gezegd dat hij positief verrast was. En omdat ze regelmatig werken met freelancers zien ze daarom zeker kansen voor mij binnen hun organisatie. Nu koop ik daar op dit moment natuurlijk niets voor, maar ik werd er wel heel blij van. Sterker nog, ik ben er nog steeds blij om en vind dat het goed is zoals het is.

Ander punt dat ze me wilden meegeven was mijn cv en de naam van mijn bedrijf.

Mijn cv is nogal gericht op schrijven. Ze vonden dat ik ook de andere aspecten meer moest benadrukken. Dat geldt ook voor de naam van mijn bedrijf, die het schrijven wel heel erg benadrukt terwijl ik meer kan en doe. Veel meer en dat heb ik ook laten zien in het gesprek. Dat advies neem ik daarom heel graag ter harte en ik ga nadenken over mijn koers.

Is het tijd voor een koerswijziging? Tijd voor een andere zakelijke naam? Tijd voor nog meer duidelijkheid? Daar lijkt het inderdaad wel op!

 

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s