Waar gaat het echt om?

Waar gaat het echt om?

En dat geconstateerd hebbende, is het tijd een paar stappen terug te doen. Ik dacht voor mezelf te kiezen als ik mijn eigen zaak aan de wilgen hing en koos voor een baan in loondienst. Is dat echt zo? Of is dat toch weer een keuze die gebaseerd is op angst. Blijft een moeilijk punt. Ik hou niet van (financiële) onzekerheid en heb bij voorbaat al stress omdat ik bang ben dat ik niet goed presteer. Bij een werkgever is dat niet anders natuurlijk, ook daar is het vrij gebruikelijk dat je een goed product neerzet. Anders word je er gewoon op afgerekend. Maar op de een of andere manier voelt dat beter, fijner, vertrouwder. Komt door mijn verleden in loondienst. Ik heb geweldige werkgevers gehad. Leuke banen, inspirerende collega’s die soms zelfs voelden als familie en geweldige werkomgevingen met werkstages en congressen in landen als Duitsland, Oeganda en Zuid-Afrika. Naast leuk, ook bijzonder leerzaam.

Nu doe ik het alleen.

En al heb ik leuke mede-zelfstandigen waar ik goed mee kan sparren, ik mis het ‘samen er voor gaan’. Het teamgevoel. Kan ik dat op een andere manier creëren? Door me aan te sluiten bij een ondernemersnetwerk? Eerlijk gezegd heb ik me tot nu toe niet echt vaak op mijn gemak gevoeld tijdens zulke bijeenkomsten waar iedereen ontzettend zijn of haar best loopt te doen om zichzelf en de bijbehorende business te promoten. Die mensen zijn er voor geboren, kunnen een knop omzetten of wat dan ook. Voor mij voelt dat unheimisch en onnatuurlijk.

Wat is mijn grootste struikelblok? Twijfel over het eigen kunnen, financiële onzekerheid of het gemis van een team waar je onderdeel van uit maakt en waarmee je je samen hard maakt voor een product.

Loop ik weg voor verantwoordelijkheid? Kies ik voor de weg van de minste weerstand? Ik blijf in dezelfde materie rondzeuren. Blijkbaar is dat nodig. En daarom ga ik er gewoon maar weer eens een nachtje over slapen (vanavond).

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s