Glamping!

Glamping!

Vakantie gehad. Heerlijk! En weer eens flink buiten mijn comfort zone want…. in een tent. En tenten en ik zijn niet de beste vrienden. Ze storten in als ik er in lig te slapen. Waaien weg als ik er niet ben zodat ik bij terugkomst alleen een compleet gezandstraalde binnentent plus bagage aantref en de rest uit omliggende bomen en struiken moet zien te vissen. Staan op de route van een hele kolonie mieren die niet van plan is om om de tent heen te lopen, maar er dwars door heen marcheert. En als dat allemaal niet het geval is, gooit het weer roet in het eten. Dan vriest het of regent het zo hard dat het water enkelhoog in de binnentent staat. En dan heb ik het nog niet eens over de wandelingen naar het douche- en toiletgebouw of zo’n fijne sanitaire emmer in de voortent. Oftewel… kamperen en ik? Liever niet.

Maar…. als je beste vrienden een glampingtent hebben geregeld met discodouche, toilet en een kacheltje dan wil ik het er best nog een keertje op wagen.

En het was gezellig! En hij is niet weggewaaid. En ik heb heerlijk geslapen ondanks regen, onweer en bittere kou (iets met slapen onder drie dekbedden, twee fleecedekens en een warme coltrui en dikke skisokken aan). We hebben allemaal genoten, het was leuk!

Maar…. wat heeft deze vakantie me opgeleverd?

Ik heb er aan de ene kant energie van gekregen: blijetijd met mijn kind en uitgebreid bijkletsen met vriendin. Lekker buiten zijn, leuke dingen doen, beetje lezen. Aan de andere kant ben ik nu echt aan vakantie toe. Ik ben moe en heb weer dat opgejaagde gevoel. Hoe zou dat komen? Is het een kwestie van energie doseren? En heb ik alles wat ik de afgelopen tijd heb opgebouwd in die ene week gestopt waardoor ik er nu bij hang als een uitgewrongen dweil?

Aan de mede-glampers kan het niet liggen. Stuk voor stuk zijn het lieverds, zowel de grote als kleine mensen.

We mogen onszelf zijn bij elkaar, hoeven niet te doen alsof. We moeten niets en we mogen alles. Aan mijn voorbereiding lag het ook niet, dat verliep voor mijn doen heel gemoedelijk. Vermoedelijk ligt het aan mijn gestel, aan mijn instellingen. Ik zit midden in een reset en die liep even vast tijdens het glampen. Hoe dat kan gebeuren in een vakantieperiode? Tijdens een week waarvan ik van te voren wist dat het leuk zou worden. Komt het omdat ik uit mijn normale (op dit moment oh zo nodige) ritme stapte? Mooie vraag om het over te hebben als ik binnenkort weer op Landjuweel de Hoeven aan de slag ga met Oscar.

Want hoe reageren plantjes als je ze verpoot? Als je ze (tijdelijk) een ander plekje geeft.

Mijn tomatenplanten gedijen er uitstekend bij. Grotere pot, grotere planten, betere oogst. Mits ik ze goed verzorg natuurlijk. Heb ik dat de afgelopen week bij mezelf niet helemaal goed aangepakt?

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s